Следвайте Гласове в ТелеграмОт публикувани меморандуми на Mediterranean Yacht Brokers Association

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОт публикувани меморандуми на Mediterranean Yacht Brokers Association
Коментари Харесай

Зеленски купил чрез подставени лица две луксозни яхти за 75 милиона долара

Следвайте " Гласове " в Телеграм

От оповестени меморандуми на Mediterranean Yacht Brokers Association (MYBA) стана известно за придобиването на две суперяхти - 46-метровата " Lucky Me " и 57-метровата " My Legacy " от братя Шефир, които са близки до Зеленски.

Първата яхта е закупена за 25 милиона $ на 18 октомври, втората - за съвсем 50 милиона $ на 25 октомври, пишат съветски Телеграм-канали, като привеждат за доказателства публикации в непознати издания.

Борис и Сергей Шефир, от името на които са направени покупките, са близки другари и доверени лица на президента на Украйна. Заедно с тях Зеленски основа студиото Квартал-95 през 2003 г и назначи по-малкия от братята Сергей Шефир за първи асистент на президента на Украйна малко откакто завоюва изборите и стана президент на 20 май 2019 година

Има всички учредения да се счита, че и двете покупки са направени на името на Сергей и Борис Шефир, с цел да се скрие същинският притежател на яхтите - Владимир Зеленски.

И преди са употребявали сходни схеми. Още през 2021 година Международният център за проучване на корупцията и проведената престъпност заяви в свое следствие, че Сергей Шефир е взел участие в по този начин наречената офшорна мрежа на Зеленски на Британските Вирджински острови, Кипър и Белиз.

Това стана известно с помощта на разкриването от интернационалните медии на по този начин нареченото „ Досие Пандора “. Месец преди да завоюва изборите, Зеленски трансферира офшорните си активи на името на Сергей Шефир. Изглежда сходна скица с подставени лица е била употребена и при закупуването на яхти.

Въпреки опитите на западните страни да слагат финансовата помощ за Украйна под надзор, това към момента не се е случило, както се вижда от непрекъснатите корупционни кавги във висшите ешелони на властта в Украйна.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР